Wat is Wifi

Slider

Wat is WiFi

Een draadloos netwerk, ook wel WiFi of WLAN genoemd, is een techniek die dataoverdracht mogelijk maakt middels radiogolven. Deze vorm van communicatie verbindt twee of meerdere apparaten met elkaar en biedt vaak een toegang tot een bekabeld netwerk. Door de draadloze aard van de communicatie is het mogelijk voor gebruikers om zich vrij te bewegen en te communiceren mits men binnen het bereik van het WiFi netwerk blijft.

WIFI FREQUENTIE

WiFi werkt op twee verschillende frequenties: 2,4 en 5 Ghz. De allereerste versie van WiFi werkte enkel op 2,4Ghz. Later is 5Ghz hieraan toegevoegd en in de laatste versie van WiFi heeft men de 2,4 Ghz frequentieband links laten liggen. De verwachting is dat in de toekomst 5 Ghz meer en meer gebruikt gaat worden.

Draadloze netwerk komen in verschillende vormen voor:

  • infrastructuur
  • ad-hoc
  • mesh

WIFI INFRASTRUCTUUR

Een infrastructuur netwerk is het meest voorkomende type draadloos netwerk en bestaat uit één of meerdere AccessPoints die zijn verbonden met een bekabeld netwerk, vaak Ethernet. Deze AccessPoints bieden WiFi cliënts de mogelijkheid om toegang tot bijv. internet te krijgen.

WIFI AD-HOC

Ad-hoc netwerken kennen geen centraal punt (AccessPoint), maar de WiFi cliënts bouwen onderling een draadloos netwerk op, waarover informatie kan worden overgedragen. Dit type netwerken zijn vaak van tijdelijke aard, bijvoorbeeld om bestanden tussen twee laptops over te dragen.

WIFI MESH

Een mesh netwerk is opgebouwd uit meerdere AccessPoints die, niet zoals bij een infrastructuur netwerk zijn verbonden middels een bekabeld netwerk, maar onderling ook draadloos communiceren. Vaak zijn dit type AccessPoints voorzien van meerdere radio’s waarbij verschillende radio’s worden gebruikt voor de verbinding met cliënts en onderlinge verbindingen.

wat is WiFI

dit is wifi

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH